miercuri, 29 august 2012

5 exercitii pentru solduri superbe


Solduri superbe

  • Exercitiul 1

Pe o saltea va culcati pe partea laterala a corpului, cu mana dinspre podea indoita. Piciorul dinspre podea este indoit de asemenea, iar celalalt il tineti drept, cu varful intins. Veti face ridicari laterale cat mai inalte posibil si cat mai rapide, insa la coborare nu se va atinge podeaua. Faceti serii de cate 80 de astfel de exercitii.
  • Exercitiul 2

Pe aceeasi saltea asezati-va in genunchi, apoi sprijiniti-va in maini. Tineti coloana dreapta si privirea in fata. Ridicati in serii de 50 fiecare picior in lateral, mentinandu-l indoit la 90 de grade. Desi acest exercitiu pare a fi asemanator cu cel de mai sus, totusi succesiunea muschilor implicati in exercitiu este una diferita, la acest exercitiul participand sincron si musculatura taliei, cea a coloanei vertebrale, fesierii precum si muschii trunchiului.
  • Exercitiul 3

Chiar daca acest exercitiu poate fi putin mai dureros, nu cedati totusi cand simtiti mici intepaturi la nivelul inserctiilor musculare. Asezati-va ca la exercitiul 1: intinse pe o saltea, pe partea laterala a corpului, cu mana si piciorul dinspre podea indoite conform imaginii. Ridicati piciorul ca si la exercitiul 1, insa nu il mai coborati, ci incercati sa prindeti cu mana varful (glezna daca nu reusiti) acestuia (mentnand piciorul drept). Stati astfel minim un minut.
  • Exercitiul 4


Pentru ca musculatura soldurilor este in stransa legatura cu cea fesiera si cea posterioara a coapsei, va propunem un alt exercitiu foarte util nu numai pentru solduri, cat si pentru posterior. In pozitia de la exercitiul 2 veti face 50 de ridicari posterioare cu piciorul indoit la 90 de grade, iar la coborare piciorul nu va atinge niciodata podeaua.

  • Exercitiul 5


Va culcati in lateral pe saltea, cu mana dinpsre podea intinsa, peste care va veti aseza capul. Picioarele sunt drepte, varfurile intinse. Veti ridica ambele picioare odata, astfel incat nici un picior sa nu atinga podeaua. Mai apoi veti face 30 de forfecari, miscand picioarele in fata si in spate alterativ, asemanator cu miscarile din timpul mersului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu